Ministerie van Creativiteit | Wat we kunnen leren van de iPod
682
post-template-default,single,single-post,postid-682,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Wat we kunnen leren van de iPod

De wet van simpliciteit.

Simpliciteit leidt vaker tot succes dan dingen compliceren. In dit korte stukje vertel ik waarom ik denk dat dat zo is.

Door dingen simpel te houden kunnen we meer uit het leven halen. Het hebben van simpliciteit behoort in deze gecompliceerde wereld tot een luxe. Heb je je ooit afgevraagd waarom Apple producten zo succelvol zijn? De producten zijn simpel in gebruik makkelijk te begrijpen en hebben een strak ontwerp.

 

Hoe bereik je simpliciteit

Het is simpelweg het verwijderen van onnodigheden en het waardevolle houden.  Deze regel van simpliciteit geldt voor meerdere velden. Variërend van privéleven tot ontwerp en communicatie. Het houdt het leven simpeler en creëert hiermee meerwaarde.

 

De iPod

Apple heeft in 2001 met de iPod de hele mp3 speler wereld op zijn kop gezet. In plaats van aparte knoppen voor iedere functie heeft Apple zich beperkt tot één gebruiksvriendelijke heldere knop waarmee je alle functies kunt aansturen.  Met meer dan 250 miljoen verkopen kun je wel spreken van een succesverhaal.

 

Wat we kunnen leren van de iPod

Ons brein wordt dagelijks overspoelt met een hele berg aan informatie. Om hiermee om te kunnen gaan is simpliciteit een must. Het vergemakkelijkt het structureren en het verwerken van de informatie. Daarom is het erg belangrijk om ontwerpen helder te maken. Houdt het simpel. We nemen zoveel informatie in ons op dat we vooral de heldere boodschappen onthouden.

 

Probeer de kernboodschap helder te hebben en breng enkel deze over. De overige informatie vertroebeld alleen.

No Comments

Post A Comment